Pokud rádi tvoříte a chcete mít dobře zorganizovaný čas a přehled o svých povinnostech, je tento tip právě pro vás. Klasický kalendář nebo diář je velmi užitečná věc, obzvlášť pokud hodně zapomínáte jako já. Co si nenapíšu, to za chvilku nevím. Proto jsem se při zařizování svého pokoje rozhodla pořídit si drátěnou nástěnku, kterou využiji jak esteticky, tak i prakticky. Na jedné části mám různé fotky (protože vzpomínky atd., jsem hodně nostalgický člověk a fotky si ráda tisknu) a na druhé praktický to do list a kalendář. A právě u toho kalendáře bych se chtěla na chvíli zastavit.

Stejně jako celá ta nástěnka, je i tento kalendář spojením užitečného s příjemným. Nejenže je praktické zapsat si všechny povinnosti a mít je přímo na zdi stále na očích, ale také vypadá velmi pěkně. Výhodou takového kalendáře je, že jde prakticky o váš měsíční příděl umění – bude tam jenom měsíc, a pak ho zase vyměníte, takže se vám neomrzí. Někdo by mohl říct, že to je zároveň i nevýhodou, protože komu se chce každý měsíc vyrábět nový kalendář? Inu když vás to baví a máte hodně volného času, tak to budete dělat prostě rádi. Nebo si na to každý měsíc vyhradíte čas, jako na takovou malou relaxaci, únik ze stereotypu atp.

K samotnému postupu – nejde opravdu o nic složitého. Seženete si papír velikosti jaké jen chcete a nakreslíte/vytisknete si na něj políčka pro jednotlivé dny. Poté přidáte ještě název měsíce. Ten si klidně můžete také vytisknout, nebo si vyhrát se stylem písma a udělat tak kalendář ještě zajímavější. Pak přichází ta hlavní část, můžete přidat nejrůznější vzory, nebo konkrétní motivy, aby kalendář vypadal přesně podle vašich představ. Pokud máte rádi minimalismus, udělejte ho jednoduchý, pokud si chcete vyhrát s barvami, udělejte to. Skvěle se tak naladíte na nový měsíc.

Z mých osobních tipů bych ráda zmínila používání washi pásek na zaznačování konkrétního data. Abych měla přehled a v kalendáři se neztrácela, lepím vždy do políčka se současným datem tenký proužek washi pásky. Výhodou těchto pásek je, že se dají snadno odlepit, tím pádem ji můžu každý den posunout do dalšího políčka. Proto pak přesně vím jaký je den a nemám problém se zorientovat.

Kalendářem můžete vystihnout i svou náladu pro daný měsíc, nebo můžete postupovat podle tématiky ročních období. Pokud tedy máte praktickou nástěnku, která stále nemá svoje využití, nebo si chcete jen zkrášlit prázdnou stěnu, určitě tento tip vyzkoušejte. Pomůže vám nejen s vybitím vaší kreativity, ale také s organizací.

Mohlo by se vám také líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *