V tomhle článku vám chci dát tip, jak můžete jednoduše obzvláštnit některý svůj pár obuvi, kus oblečení nebo klidně třeba batoh. Možnostem se meze nekladou. Začnu ale malým příběhem.

Minulé léto jsem si už nějakou dobu říkala, že bych někdy chtěla červené conversky. Zároveň to ale byla situace „ale vážně je potřebuju, však už mám bot dost a co když nebudou pohodlné…“ . Shodou okolností když jsem pak byla v práci, přišel zrovna kamarád mojí kolegyně se svým úžasným úlovkem ze sekáče. Tak jsme se pak s tou slečnou daly trochu do řeči a ona se zmínila, že kdybych sháněla nějaké boty, tak tam, odkud on právě přišel, mají celkem ucházející conversky, třeba červené.

Takže já jsem samozřejmě musela hned vymyslet, kdy se znovu dostanu do Opavy, aby je tam ještě měli, protože jsem je teď prostě nutně pořebovala. Naneštěstí to bylo zrovna v pátek odpoledne a vyhlídky nebyly vyšší, než že to bude někdy příští týden. Asi do středy jsem tak žila v konstantních obavách, že už tam určitě nebudou, že budu mít smůlu. Když jsem do toho obchodu pak přišla, přelítla jsem pohledem vyskládané tenisky a mezi všemožnými podivně vyhlížejícími zelenými, růžovými a fosforově žlutými páry byly ty, pro které jsem si přišla.

Při mém velkém štěstí to byla dokonce přesně moje velikost a seděly dobře. Cena byla nanejvýš příznivá a stejně jako u všech úlovků ze sekáče se s nimi nesl pocit jedinečnosti a toho, že dáváte druhou šanci něčemu, co by se dost možná jinak vyhodilo. Shrnuto podtrženo to byla win win situace. Svůj úlovek jsem si odnesla, s radostí odpracovala odpolední směnu, a jak už jsem se rozhodla dávno předtím, vymýšlela jsem, jak si je ještě vylepším.

Sice pořebovaly trochu péče, sem tam trošku zalepit odstávající gumu, ale pořád vypadaly slušně. Když jsem dokončila drobné kosmetické úpravy, vrhla jsem se s nulou předešlých zkušností na vyšívání. Trochu z toho bolely prsty, ale přesto to na moji prvotinu dopadlo velmi dobře a já jsem byla nadšená ze svých nových jedinečných bot.

Pokud máte nějaké postarší nebo klidně i nové oblěčení, boty nebo cokoliv, čemu chcete dodat trošku zajímavější vzhled, je tohle skvělá cesta. Spoustu inspirace a návodů najdete třeba na Pinterestu nebo na YouTube. Osobně doporučuji si vzor předkreslit nejdříve na papír a poté i přímo na látku. No a pak už to je jen na vaší zručnosti a trpělivosti. Pokud by vám to nešlo, tak nezoufejte, třeba ve svém okolí najdete nějakou kreativní duši, která vám ráda pomůže.

Doufám, že vás tento tip inspiroval a budu se na vás těšit příště, u nějakého dalšího.

Mohlo by se vám také líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *